Welkom in onze online webshop aainkt.nl

Wij bieden u een breed assortiment aan inkt- en toner producten voor nagenoeg alle printers, faxen en kopieermachines. 

 

Inktjetprinters en Laserprinters (Ledprinters), wat is het verschil?                                                                                                Inktjetprinters werken met inkt (vloeistof) en Laser-of Ledprinters met toner (poeder).

Bij inktjetprinters wordt zeer nauwkeurig op het papier geïnjecteerd door honderden nozzles (spuitopeningen) onder hoge druk.                Inktcartridges zijn onderverdeeld in 2 soorten: simpele cartridges die niet meer zijn dan een reservoir met eventueel een detectie- en vulstand-indicatie-chip en complexere modellen met de printkop in de cartridge.                                                                                    De goedkopere printers gebruiken deze laatste met geÏntegreerde printkop, deze moet volledig worden vervangen als de inkt op is. Compatibele nieuwe "namaak" zijn hier over het algemeen niet toegestaan vanwege patentrechten op de printkop.

Printers met een afzonderlijke printkop en inkttank kosten meestal iets meer, hier kunnen de kleuren echter afzonderlijk worden verwisseld bij het vervangen van de inktpatronen, hierdoor zijn ze duurder in aanschaf maar de kosten van de inktpatronen zijn hierdoor dan ook veel lager, inkttanks zijn meestal beschikbaar als originele en goedkope compatibele replica patronen.

Bij Laser- en/of Led printers wordt tonerpoeder op het papier overgebrach en op het papier 'gesmolten" door middel van warmte (in de fixeereenheid). Er zijn veel verschillende  tonercatridges, afhankelijk van fabrikant en ontwerp apparaat. Meer gecompliceerde cartridges bevatten ook slijtdelen zoals b.v. de OPC-drum, die bij het vervangen van de tonercartridges automatisch worden mee vervangen zodat altijd een optimale afdrukkwaliteit gegarandeerd blijft.

 

Laserprinter of inktjetprinter, welke moet ik nemen ?                                                                                                          Heel eenvoudig, wat gaat u het meest afdrukken en hoeveel gaat u afdrukken, drukt u maar een paar keer per week of per maand af en wilt u beslist kleur of misschien alleem maar zwart. Laserprinters (Ledprinters) zijn de afgelopen jaren wel een stuk goedkoper geworden en relatief zuinig in gebruik, ook als het gaat om stroomverbruik (nieuwe LED technologie). Drukt u maar een paar keer per maand/jaar af dan is een inktjet met losse inktpatronen een mogelijke oplossing afhankelijk van de prijs per cartridge want als deze indrogen kunt u ze per stuk vervangen (in dit geval dus geen printer kopen met 2 cartridges, maar met vier of vijf).

 

Hoe komt het toch dat er zoveel prijsverschil zit in originele en alternatieve cartridges?                                                          Heel simpel antwoord: De fabrikanten verkopen hun printers tegen kostprijs zodat ze er bijna niets of weinig aan verdienen want het verdienmodel is de uiteindelijke terugkeer van verkoop inkt, meestal zodanig ingesteld dat na het installeren de melding komt dat de inkt bijna op is en dat je met 1 klik op de knop de inkt bij je thuis kunt laten afleveren.                                                                                De "kwalitatief" alternatieve inkt is goedkoop omdat deze in massa geproduceerd kan worden en dit het uiteindelijke verdienmodel is.        

Is het alternatief net zo goed dan het origineel?                                                                                                                              Nee, natuurlijk niet maar voor een "gebruiker" of een leek, prive, zakelijk, wanneer er geen zeer hoge eisen worden gesteld is het alternatief een zeer goede vervanger. Indien kleurechtheid voor professionele toepassingen nodig is of UV bestendigheid erg van belang is, dan is het origineel een betere keus. Voor het grootste deel van de mensen is vaak niet eens het verschil te zien tussen origineel en alternatief.

Kopen van eigen merk inkt en toner, wat voor problemen kunnen er ontstaan?

Het grootste deel van printer accessoires wordt online verkocht, hierbij wordt vooral op de prijs gelet en meestal worden deze bij de goedkoopste aanbieder gekocht. De originele producten zijn meestal erg duur in aanschaf en gebruik, dit is het verdienmodel van de fabrikanten. Deze fabrikanten proberen er dan ook alles aan te doen om hun modellen snel te wijzigen ook qua cartridges zodat de "witte" eigen merken dit niet direct kunnen leveren of zorgen voor softwarematige "drempels" om te voorkomen dat ze veel omzet kwijt raken aan de goedkopere leveranciers zoals aainkt.nl en andere leveranciers die hun huismerk verkopen.

Dit is natuurlijk allemaal ook van toepassing op de toners van de merken maar deze ondervinden minder problemen, ook vanwege het uitblijven van een chip die uiteindelijk vaak de oorzaak is van een wel- of niet herkenning van het product, de drum (beelddrager)hierentegen ondervinden hiervan minder of geen last.

Door de jarenlange ervaring en vele duizenden verkochte cartridges weten wij nu welke fabrikanten & producten hoogwaardig zijn, zodat er praktisch geen klachten zijn en hierdoor veel tevreden- en terugkerende klanten bij ons bljven kopen.

Belangrijk voor ons is dat wij met het leveren van onze producten proberen om zo efficient mogelijk de goederen te versturen om het milieu te sparen, dus zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal te gebruiken en ecologische "plastic" verpakkingen om onze producten. Kunnen wij het in een envelop doen dan zullen wij beslist geen grote verpakking gebruiken zoals een doos omdat wij ook hier ervaring mee hebben. Al met al proberen wij een kwalitatief goed product als inkt, toner, drum te verkopen tegen een scherpe prijs en ook dit is weer mogelijk door grote volumes en de kosten zo laag mogelijk te houden waarvan de consument dan kan profiteren.

 

 

Printer garantie bij gebruik van alternatieve toners of inkt cartridges?

Een veelgehoorde uitspraak is dat de printgarantie (indien van toepassing) vervalt als de originele cartridges niet gebruikt worden? Waar of..? Het enkel gebruik van alternatieve inktpatronen betekent niet dat u geen garantie meer op uw apparaat hebt, de fabrieksgarantie blijft hierdoor ongewijzigd gelden en kan niet door de fabrikant geweigerd worden op grond van  het feit dat u geen originele inktcartridges heeft gebruikt.

Dit is niet van toepassing als de cartridges uw apparaat  aantoonbaar beschadigd hebben, in dit geval is natuurlijk niet de fabrikant aansprakelijk, iets wat zelden of eigenlijk nooit voorkomt.

 

Er zijn maar een aantal echte kwalitatief goede aanbieders als het gaat om betaalbare en/of goedkope inkt, cartridges, toner en drum maar let goed op de inhoud en prijs, hierin zitten veel verschillen. Bij ons is dit duidelijk merkbaar, met als voorbeeld de canon 570/571 inktcartridges, deze hebben een totaalinhoud van 84ml (milliliter) totaal voor € 12,00 (twaalf euro) en deze kost bij andere aanbieder(s) tot 2 a 3 maal meer (meestal komt dit doordat een bedrijf heel groot is, veel personeel heeft, duur pand, etc.) Wij leveren al inktcartridges voor   € 2,00  euro per stuk.

 

 

Waar rekening mee houden met alternatieve producten?

Wat wij allemaal kunnen meemaken is dat de printer aangeeft dat hij de cartridge niet herkent, dit is vaak simpel op te lossen door:

1. Alle cartridges eruit halen

2. Printer uitzetten en weer aan.

3. 1 Cartridge erin en wederom uitzetten en weer aan.

4. Volgende cartridge erin en wederom dit herhalen tot de laatste.

Hiermee is in de meeste gevallen het "probleem" opgelost en funtioneren alle cartridges zoals het behoort, dit komt omdat de printer de cartridges leest en dit opslaat in zijn "geheugen" waarin hij dan een vergelijking maakt met zijn "programma". Misschien dat de printer nog aangeeft dat het geen originele zijn of zelfs andere "bangmakende"teksten, maar klik gewoon op doorgaan. Alle bekende merken hebben wel eens pogingen gedaan om tegen te werken en zullen dit ook blijven proberen.

Onze bekende merken (niet allen in de webwinkel - deze doen wij op aanvraag via de mail) zijn Brother - Canon - Dell - Epson - HP - Kodak - Kyocera - Konica Minolta - Lexmark - Oki - Olivetti - Panasonic - Ricoh - Samsung - Toshiba - Xerox

  • Alle producten zijn met chip
  • Meer inhoud
  • Lage prijzen
  • Snelle levering
  • Bij besteding boven € 50,- GRATIS verzending!
© 2018 - 2022 AA-inkt | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel